onsdag 25. juni 2014

Skal - skal ikke

Som dere har merket så har det vært stille her en stund. Og jeg skal være så ærlig å si at det er fordi jeg har prioritert tiden min med familien. Har vært på Gjøvik og i Oslo for å feire tante sin bursdag (jeg har den beste familien!) og det har ikke blitt tid til å sette meg ned foran macen.

I tillegg så føler jeg at bloggen har sklidd litt vekk fra utgangspunktet og selv er jeg ikke helt på en plass til å skrive om trening, kosthold eller motivasjon når min hverdag består av bæsjbleier, gulpeflekker og de få halvtimene jeg får til å skvise inn med egen trening. 
Det faller ofte inn idéer jeg kan skrive om, men det blir ikke tid til det. Det merkes at lille knupp vokser og krever myyye mer oppmerksomhet, underholdning og jeg vil ikke at hun skal vokse opp foran en dataskjerm, mens mamma blogger. 

Når hun sover så gjør jeg enten yoga eller stirrer i veggen og nyter stillheten. Jeg er ingen supermom. Jeg føler meg litt lat i ny og ne når jeg dytter støvkaninene under sofan og stirrer dødt på tv i mine stille timer på kvelden. 
Jeg er sliten. Og jeg klarer ikke skrive en super tight blogg om alt det jeg kunne, burde og ville ha gjort. Sikkert mange som klarer det, men for første gang tenker jeg ikke mindre om meg selv fordi jeg ikke har bakt 3 kaker, støvsugd, kokt barnemat, vaska klær og jogga før klokka blir 13. Fint for de som klarer det - all ære til dere! Men det er ikke den jeg er. Og jeg aksepterer det. Og liker faktisk å være ett normalt menneske. 

Jeg gjør det jeg får til! Har jogget en gang etter at jeg fikk betennelsen og ankelen er ok :D :D. Men venter spent på sålen min før jeg begynner for fult igjen. 
Har nå endelig tatt tak i kostholdet og holder på å rulle ut av sukkerrusen. Det gikk fint før påske, og så kom Island. Og skylder litt på amme-cravingsen, dises det er sterke greier :P 

Nå er fokuset å endre vanene. Ingen kur. Ingen diett. Ingen fy fy. Bare tilbake til det kostholdet jeg hadde før, som gjorde meg godt og ga meg overskudd. 
Jeg trivdes med å spise masse grønt. Jeg elsker egg, fisk, kylling, salat og bær. Det er digg! Helt sant! Så det forbauser meg enda at jeg selv valgte å hive meg på sjokoladefylla når jeg ble gravid. Men det er nå sånn, jeg er menneske - som alle andre. 

Og bare 2 dager etter at jeg snudde snuta så føles kroppen og psyken million ganger bedre! Jeg er fortsatt like fluffy, men mye lettere til sinns :) Ammer fortsatt ganske mye, så må bare passe på å få i meg nok og riktig næring. 

I tillegg har hjemmesituasjonen endret seg sånn plutselig (pga jobben til samboern) og jeg kan ikke begynne å jobbe igjen med en gang. MYE som skjer i hodet mitt om dagen.

Så var spørsmålet, skal jeg da bare ta en pause eller droppe hele bloggen? 

Jeg dropper den ikke helt foreløpig. Trives veldig med å skrive i ny og ne. Men trenger enda mer tid, og jeg tar meg den tida jeg og vi trenger. 
Skal jeg skrive blogginnlegg så vil jeg ikke bare hive inn masse svada. "Kjære bloggen.. i dag spiste jeg avocado til frokost...." Nau. Det er ikke meg. 


Jeg skriver - i ny og ne :D 

Nyt sommerdagene! 

- Ulz - 









tirsdag 17. juni 2014

Nydelig Norge

I helga dro lille Dahl familien ut på liten kjøretur over til Helgeøya. Vi traff på nydelig vær og for ett land jeg bor i! :D 



  Det er på sånne dager jeg må minne meg på at jeg bor i ett land som mange bare drømmer om å få oppleve. Både Norge og Island er slike land. 

Det er litt rart det der, men det er i de siste årene jeg først har begynt å sette pris på vakkert landskap. Enten er det fordi jeg begynner å dra på årene, eller så er det fordi jeg har fått opp øynene. 

Vi fant en nydelig liten cafè der vi satt i sola og spiste, sammen med en hest over veien. Virkelig herlig :) 


Her er jeg, lillesøster og lilleknupp med sin fantastiske solhatt som får alle som går forbi til å smile. Små gleder i hverdagen:) 

Ha en fortsatt fin dag, her skal den nytes utendørs! 

- Ulz - 







fredag 13. juni 2014

Ny hverdag krever nye vaner

Dahlene er samlet igjen :D På Gjøvik, der har vi det bra! 

Lillesøss kom helt fra Sverige for å være aur pair for meg mens jeg fikk delta på kurs på Gardermoen. Har den beste søss ever, og knupp har beste tante! 

Kurset handlet om ett produkt som skal starte i kjeden fra høsten av, og er ett veldig spennende prosjekt. Uten å si for mye (det kommer markedsføring) så handler det om bedring av helse - kosthold, aktivitet, trening og vaner er stikkord. 

                                  

Det var mye som vi i bransjen har hørt før, litt repetering av fagstoff og noe nytt. Men det er veldig godt å få satt kunnskap i rammer og få noe som er ferdig testet på mange mennesker med gode resultater. 
For det handler om å finne en gyllen vei som passer for de alle fleste. Jeg ble veldig glad da de sa: "Vi er alle mennesker. Vi detter av og til, og vi må lære oss å akseptere det. Og så stå opp igjen". Er det rom for å feile, så er det større sjangs for å lykkes!  

En ting som jeg satt igjen med, for min egen del er dette med hverdagsaktivitet. Vi maser kanskje litt om dette til kunder, men jeg ble plutselig sittende og analysere min egen hverdag - slik den er idag. 
Jeg fikk serfikat for 1,5 år siden og ble så gravid kjapt etter. Men ser det bedre nå, hvor endret min hverdagsaktivitet er. 
Jeg skal innrømme en ting, som jeg tror ikke mange tror om meg. Men jeg er lat. Skikkelig lat, egentlig. Jeg ble tvunget i alle år til å bruke beina, og siden jeg jobbet lange dager måtte jeg bo i en gigantisk bag som jeg bært på overalt, fylt av mat, dusj-saker, ekstra klær, mac og cd mappe (den gangen vi brukte det). 
Folk pleide å le av bagen min og kalle meg for pakkeesel. Jeg gikk aldri tur. Men jeg gikk overalt, fordi jeg måtte. Så jeg trengte aldri tenke over at jeg måtte bevege meg mer utover treningen. 

Men nå.. har jeg blitt voksen og fått bil. Og faller litt til der jeg egentlig vil være, sofan. Trille er kjedelig.. selv om det er godt for både mor og barn. 

Så nå må jeg begynne å ta noen steg, UTEN at det er annen mening enn aktivitet. I kveld gikk jeg, søss og Eddie tur etter middag. Og det føltes deilig!!!

Det er de små endringene i hverdagen som gir det største utbyttet. Det nytter ikke trene 3 ganger i uken og så bare sitte eller ligge resten av uken. Det er 168 timer i uken og du er våken kanskje 112 timer. Da er plutselig 3 usle timer ALT for lite i det store bildet. 
Med aktivitet så mener jeg alt fra å danse macarena foran speilet til tur etter middag. Så lenge det skjer bitte litt endringer i puls så er det godkjent. 
Og ikke ta det feil, det er ikke bare for vekta. Dette er for helsa di for det første. Kroppen er ikke skapt for å ligge horisontalt for mye. Vi skal LEVE :D 

Så, hva skal du gjøre i helgen for deg selv? 

- Ulz - 





mandag 9. juni 2014

Gulrot juice i nutriblasten

ENDELIG sover hun! Haleluja, tjohei og fadderullandei! 
Etter en våken natt er hun endelig i drømmeverden. Dette livet er en karusell minus det kartet man ser på forhånd. Det er svinger der du ikke aner og plutselig er du oppned. Oh my.. forstår SÅ godt hvorfor noen kvinner bare gir opp på å finne sin kropp, sitt hode og sin hverdag i barselstida. Når man endelig føler at er vi i rutine så er den snudd på hodet igjen. Det går faktisk ikke ann å planlegge lenger enn en uke fremover, og hvis den går etter planen er det ett mirakel. Jaja... Man lærer hverfall å være spontan! 
Må minne meg på at jeg ikke er en hollywood frue som har en egen kokk, trener og barnepike 24/7. Må gjøre alt selv. 

Men! 
Jeg laget meg for første gang en juice i nutriblasten min. Hadde 5-6 gulrøtter, halv appelsin, halv sitron, bitte litt ingefær og masse vann. Peisa den rundt og silte den så gjennom en sil. Jeg brukte en tesil fra tekanne.  





Hvis du liker fruktkjøtt så kan du droppe silen. Aller best er å helle denne over glass fylt med isbiter.  Yummeh :D 

- Ulz - 





fredag 6. juni 2014

Pugge pugge pugge time

Det er så deilig å ha startet litt med timer igjen. Selv om kroppen min ikke har endret seg stort siden mandag, så FØLES den tusen ganger bedre. Og jeg føler meg million ganger bedre oppi topplokket. Det er helt sant - trening gjør deg godt på bare noen få økter! 



Jeg ser fortsatt i speilet at det har bodd noen inni magen, men når jeg klarte å utføre 10 push ups i går uten å knekke i korsryggen så vet jeg det - det kommer! Med jobb så kommer formen igjen. 

I morgen skal jeg hive meg igang med nytt program på Body Balance, en time som er en god blanding av yoga, pilates og tai chi. En nydelig kombinasjon. Sitter og pugger for harde livet akkurat nå. 




For de som synes yoga går for sakte eller de skulle ønske det var litt mer "action" så er dette timen å gå på. Personlig elsker jeg at det er til musikk og liker at det er en variasjon. Men jeg elsker også å praktisere ren yoga der jeg kan nyte hver stilling lenger, få puste i mitt eget tempo og snu tankene mer innover. Ja takk til begge deler! 

Les mills har skapt treningskonsepter for gruppetrening og vi i Stamina har kjøpt noen av dem. Body Balance er en av de. 
Som instruktør synes jeg det er deilig å få timen i hånden med ferdig laget program, der jeg skal bare pugge timen. Jeg vet at det er kvalitet, variasjon og tilpasset massen. Jeg elsker å skape, men vi kan noen ganger sette oss fast i vårt eget mønster. Det er godt å bli minnet på alle muligehetene vi har når det gjelder musikk, kommunikasjon og øvelser. 
Konseptet finnes i hele verden, så er du litt nysgjerrig på dette så finnes det helt sikkert nært deg på en lokalt senter. 


Nå har jeg vært hos Ortocare og bestilt meg nye såler, slik at jeg kan fortsette å jogge. Gleder meg enormt til å teste de ut! 
Måtte ta lite opphold der pga akillesen. Men tror faktisk jeg skal prøve å jogge i marka i neste uke. Bare temperaturen går bitte litte ned (ikke skyt meg). Jeg er virkelig en isbjørn, jeg smeeeeeelter i varmen i Norge. Hadde ikke dratt til Syden om jeg fikk turen i gave! Og merker på min lille klump at hun ikke liker varmen heller. Kanskje fordi hun er baby, men velger å tro at det er fordi hun er min datter :P

Men heldigvis er det akkurat passe her i Bodø, med litt vind i ny og ne slik at jeg orker å komme meg ut og trille. Sjekk den fantastiske utsikten her! LOVE :D 


Ha en herlig helg! 

- Ulz - 







tirsdag 3. juni 2014

Smooth overgang

Sakte og sikkert sklir jeg tilbake til jobb. Det føles helt greit, spesielt siden jeg ikke tramper inn for fult, men har tenkt å bruke gooood tid og mest mulig tid på lille knupp. 

I går hadde vi med åpen dag på det nye PT senteret i Bodø, Aspmyra, som har blitt helt fantastisk lekerom. Mine herlige kollegaer har gjort en suveren jobb med det!  Kundene som betaler for personlig trening skal få best valuta for pengene og få full fokus fra oss uten å bekymre seg fra blikk fra andre kunder. Gleder meg til å begynne med timer der :D 

I helga har jeg vært og smakt litt på norsk natur, må minne meg selv på innimellom hvor heldig jeg er som bor her oppi nord. Det ligner mye på Island, men det er fortsatt spesiell natur - det er nord Norge. 













Bildene er tatt i Vesterålen


Fikk også møtt noen gamle kollegaer som alltid er godt å møte og snakke med. Det er noe med det at vi møter mennesker hele livet og noen sitter stuck i minnet. Og når man møtes blir det som om man sa "hadet" i går. Viktig å ta vare på disse menneskene! 

Nå må jeg begynne å gjøre klart til Pulsstep i kveld, selv om jeg tviler på at det kommer så mange når det er sånn SOL ute :D men det er min jobb å skape en knall time for de som faktisk kommer. Og det gjør jeg med glede! 

- Ulz -