onsdag 29. mai 2013

Stille tider

Da har det vært stille her inne en stund, og nå velger jeg å heller være ærlig enn å legge inn ett falskt innlegg. 
Som alle mennesker i ny og ne, så kan gnisten i ny og ne slite seg litt ut. Og må innrømme at min er ikke helt i flamme for tiden. 
Har hatt noen utfordringer i hverdagen, som gjør det vanskelig å gi av meg selv - det vi gjør konstant i dette yrket.

Jeg har absolutt ikke gitt opp, og kommer sterkere tilbake. Idéene mine har ikke blitt borte, og jeg brenner fortsatt for det samme. Motivere, komme med enkle tips og råd for å gjøre hverdagen lettere og sunnere. 

Akkurat nå er det beste rådet jeg kan gi: Hør på kroppen. Den sier ifra :) 

Nyt disse fantastiske dagene i sola!! 



Hvis du ikke synes det er lett å være sunn i is og grill været, så er dette perferkt tidspunkt å ta frem blenderen og blåse støv av smoothie boka. Bær - helt nydelig på sommeren og sunne og friske :) 
Min start på dagen hvertfall! Bær (jordbær, blåbær, bjørnebær og bringebær), naturell yogurt, litt vanilje og vann ,eller eplejuice om du ønsker en søtere start. Eventuelt litt av hver ;)


Så litt stille kan det bli her fremover, men det er for å lade meg opp :) 
    "I'll be back" 

torsdag 23. mai 2013

Ikke glem musklene dine i sommer

Solen er HER! :D 
Hvertfall her i nord Norge og folk løper ut i hagene sine, pakker ut grillen og trampolinene. Det er herlig syn å se :) 


Og det er mye sunt som står på grillen, det er også herlig å se. Laks, biff, kylling, hjemmelaget hamburgere.. og masse grillspyd med grønnsaker på. 
Folk er som regel også flinkere å gå turer i marka på sommeren, sykle og svømme. Være aktiv er lett om sommeren. 

Midt oppi allt dette, så vil jeg bare minne deg på en ting. Styrketrening får du ikke av å gå tur, padle kano eller spille badminton. Ikke ta det feil, det er rå bra at du beveger deg - daglig! 
Men all den jobbinga du har gjort før 1.juni vil forsvinne hvis du ikke holder det vedlike. Trening er ferskvare, og vil du beholde muskelmassen din, styrken din og all den harde jobben du har gjort  - så må du fortsette med det. 
Det er kanskje bare snakk om vedlikeholde arbeidet ditt, og det kan du klare ved å gjøre 2 korte økter i uken. Ved å ofre 2 timer av 168, så kan du beholde det du har jobbet for. Eventuelt bare for å unngå at du visner helt bort. 

Og hva du kan gjøre på de øktene? 
Velg de store øvelsene, Knebøy, markløft, kroppsheving eller nedtrekk, push up, utfall, planke feks. 
Løft hvertfall 70% av maks løft, mellom 8-12 rep, 3 runder. Så er du good. Finnes mange måter å trene på, dette er kun ett eksempel.

Og NYT sommeren! :D 



søndag 19. mai 2013

Pinse helg

Da er snart disse fri dagene over, og gjett om det har vært kooooooos. 

Vært lite trening, fokus på mat eller skole. Leste litt 16 mai, men siden da har det vært nytelse av livet og våren. 
Til 17 mai forsøkte jeg å lage en snickers kake, som smuldra, kremen ble ikke skikkelig pisket og måtte lappe kaka sammen. Men kake ble det, og folk spiste av den :) 
Jeg er ingen spesiell god baker, men artig på prøve noe nytt. 
Sunn var den ikke, men ble i det minste hjemmelaget. Jeg vet hva som er i den ;P 

I dag har det vært nydelig vær og jeg dro på brygga med ei venninne. Bodø er herlig om sommeren, og det er viktig å nyte hver solfylte dag her.




torsdag 16. mai 2013

17 mai

17 mai er i morgen og folk HAMSTRER på butikkene. Den ene dagen på våren de kan spise så mye is, kake og brus de vil. Ingen hemninger what so ever. 
Ja, det er bare en dag. Men gjør deg selv og kroppen en bjørnetjeneste, spis mat først. Ha en liten "base" i magesekken som er næringsfull og du vil ikke våkne i sukkerbakrus på lørdagen. 

Da er det jo Euro vision og viktig å være i knall form! :D 

Litt vilje, skal ikke mer til :)


tirsdag 14. mai 2013

Bruker du hodet så kan du risikere å overspise

Kom over en utrolig interressant artikkel her om dagen som bekrefter det jeg har mistenkt. At de som sitter stille foran pc eller tunge hode oppgaver hele dagen - får en skjerpet apetitt, spiser derfor mer enn de trenger og legger på seg. 

Her er artikkelen som du vil lese den i sin helhet. 

Men med korte ord, så i følge studier så lurer hjernen din til å spise mer når du bruker den. Hjernens drivstoff er glukose som er sukkerstoff. Apetitten din blir påvirket, du blir sulten fortere og spiser derfor mer. 
Mange studenter lurer på hvorfor de legger så mye på seg i løpet av sin studietid - her er svaret. Det blir så klart ikke bedre med alle ølfestene heller, hehe. 

Men om du er en av disse som sitter mye stille og konsentrerer deg, så er det lurt å derfor prøve å holde blodsukkeret ditt stabilt. Spis jevnlig utover dagen og tenk over om du virkelig trenger den kjeksen som lå ved siden av kaffemaskinen i gangen. 

Vi bruker ca 3 kcal mer på tankearbeid, enn om du sitter helt stille, så det er ikke akkurat ett behov for økt kaloriinntak. 

En liten tanke å ha med seg ;) 


lørdag 11. mai 2013

Fiiiiin sang

Ikke mange reklame sanger som gir meg gåsehud, men den kvikk lunsj reklamen der de sitter på fjellet og denne går i bakgrunnen... poetry. Får lyst på en fjelltur - og helt ærlig - det er ikke ofte! :P 





Nå blir det straks kurs, bare finpusse materialet først. Holdt på til 22 i går kveld med keynoten, så det bør bli bra :) Ja, jeg er litt nøye på det. 

Ha en heftig helg :D 


fredag 10. mai 2013

Keep it enkelt!

En uke har gått med masse jobbing og studie - har nå klart å komme meg liiitt på riktig kjør med tanke på skolen. 
I helga blir det kursing med våre verter, vi er to som skal holde det sammen. Gleder meg veldig :D Denne runden er det generell anatomi, treningslære, rollen som treningsveileder og masse øvelser i praksis. Moro moro!

Har nettopp blitt intervjuet av radio her lokalt i Bodø om kosthold og generelle råd. Og det er det samme som kommer ut av munnen. Hold det enkelt, spis rent. 
Det er enkelt, men samtidig er det vanskelig nok. 

Avisene og magasinene må selge for å holde seg gående, så de publiserer tonnevis av "kurer" og dietter.... Mens det kostholdet du allerede har kan muligens bare justeres litt - så vil du få resultater. Jeg ser på folk inviduelt og gir aldri ut en felles mal til alle. Når folk spørr meg om råd til hvor ofte og hvor mye - kommer heeeelt ann på målet ditt, utgangspunkt og hva du tåler. 
Hvis du har ekstreme mål i forhold til utgangspunkt, så må du gjøre mer endringer. Men jeg er personlig litt imot dietter. Det er en ting å få en kick start og så gradvis gå over til noe som skal bli din varige kost, men det å gå fra det ene til det andre for en viss periode er bare å lure deg selv i en periode. Finn ett kosthold som du kan leve med, som er sunt for deg. Og da mener jeg sunt ernæringsmessig, men også det at du kan være lykkelig med det. 
Mat er ikke KUN ernæring, mat binder sammen oss sosialt som mennesker. Det er ikke uten grunn at vi går på date og spiser middag, spiser spesiell mat til jul og griller på sommeren. Det er fest, det er høytid og det er kos. NYT maten din :) 











søndag 5. mai 2013

1 ukes stillhet

Da er det faktisk en hel uke siden jeg posta ut noe på bloggen - og for de som faktisk leser den (setter pris på dere) så beklager jeg dette. 
Dro til Gjøvik på onsdagen og har egentlig lagt vekk alt av skolestuff, jobb, ikke åpnet datan siden onsdag.. og deilig har det vært! 
Elsker å komme hit til mamma og ataata og nyte stilleheten i huset. 
Mamma har lært meg å hekle mønster, og for en behagelig hobby. Det er beroligende og morsomt. Når kroppen vil ha fred fra aktivitet så er det absolutt en fantastisk ting å sysle med. 

Oppskrift på disse finner du her. Første gang jeg prøvde meg på mønster, og fant ut at jeg egentlig gjorde disse feil, men pytt pytt... Som oldemor sa : "Det skal vises at det er hjemmelaget". 

I tillegg er jeg snart ferdig med boka "Menn som hater kvinner". Den var vanvittig langtekkelig på starten og jeg lurte på om jeg skulle orke i det hele tatt, men den har virkelig tatt seg opp. 
Så en del av første filmen her om dagen.. boka er tusen ganger bedre :) 



I morgen drar jeg tilbake til Bodø, og nå er jeg mer ladet og klar til action. Det er jo snart sommer! 
Selv om det snødde her i går. WHAT?! Jeg DRO  med meg snøen hele veien hit. 
Men nå er det skinnende sol og det går ann å sitte ute og nyte temperaturen. 



Så nå blir det studier for full guffe, jobb med peising mot stille sommer måneder og planlegging til høsten. Masse å ta tak i. 

Dagens tips: 


Nå er det lysere ute og kanskje vanskeligere å sove. Selv om det er sommer og man tenker lyse farger og pastell - så kan det faktisk være lurt å invistere i noen mørke gardiner eller noe lignende slik du får det mørkt på soverommet. 
Du trenger fortsatt 6-8 timer søvn, for din balanse i kroppen. 
Så - mørke og stillhet: Ja takk!!